Araç sahiplerinin göz ardı etmemesi gereken, standart periyodik bakımlar kadar araç performansı ve sağlığı üzerinde etkisi olan bir uygulama olarak, bahar bakımı dikkat çekmektedir.
Bahar Bakımı Neden Gereklidir?
Soğuk havaların yerini daha sıcak havalara bıraktığı dönemlerle birlikte araç kullanım sıklığı artmaktadır. Kış mevsiminin sert şartlarından etkilenen araç doğal olarak yeni hava koşullarına ve yoğun kullanıma hazır hale getirilmek zorundadır. En başta sizin ve sevdiklerinizin can güvenliği olmak üzere bahar bakımı araçlarınızın performansı ve sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Bu nedenle güvenli ve keyifli yolculuklar için bahar bakımı bir gereklilik olmaktadır.
İlk Bahar Bakımında Neler Yapılır?
Öncelikle ilkbahar mevsimine geçişle beraber kış lastiklerini kullanımdan çıkarmak gerekir. Isınan havayla birlikte kış lastiklerinin yol tutuşu efektif özelliğini kaybeder. Soğuk kış şartlarında daha kolay tükenen akü şarjı kontrol edilir. Kış aylarında yağmur, kar, çamur gibi faktörlerle tıkanmaya elverişli hale gelen hava filtresi temizlenir. Aracın, fren hidrolik yağı, motor yağı gibi sıvı bileşenleri değiştirilir. İlkbahar ve yaz aylarında sıkça kullanımda olacak araç klimasının bakımı da bu noktada önemlidir. Polen filtresi mutlaka yenilenmelidir. Ayrıca ilkbahar bakımında, soğuktan ve yağıştan yıpranan cam sileceklerinin bakımı da gerçekleştirilmektedir.
Avantajları Nelerdir?
İlkbahar bakımıyla araçta bulunan sıvı bileşenler ve filtreler değişir, araç motorunun randımanlı şekilde çalışması kolaylaşır. Bunun yanında kış lastiklerinin çıkarılmasıyla yol tutuş kabiliyeti artar ve yolculuklar daha güvenli hale gelir. Genel itibariyle ilkbahar bakımı aracınızın yolda güvenle seyretmesine imkan tanırken, araç aksamında oluşabilecek yüksek maliyetli arızaların da önüne geçer.
Otomobiller için bahar bakımı zamanı
Otomobiller için bahar bakımı zamanı soğuk ve zorlu kış şartlarının yerini daha güneşli ve ılıman mevsim koşullarına bıraktığı geçiş dönemleri olmaktadır. Özellikle nisan ayıyla beraber kış lastiklerinin kullanımına son verilerek araç aksamı, sıvı bileşenler ve filtrelerin temizliği gerçekleştirilmelidir.İlkbaharın kendini hissettirdiği ilk günlerde yapılacak bahar bakımı sürücü, yolcu ve araç sağlığı için büyük önem taşır.
Bahar Bakımı İçeriği Nedir?
Kış lastiği değişimi, fren hidrolik yağı değişimi, motor yağı ve filtresi değişimi, klima bakımı, polen filtresi ve hava filtresi temizliği, akü kontrolü, cam silecekleri kontrolü bahar bakımı içeriğinde yer almaktadır.
Bahar bakımı aracın değişen hava ve yol koşullarına adaptasyonunu kolay hale getirerek, araç performansına ek olarak sürücü-yolcu güvenliğini artırma noktasında çok önemlidir.
Hangi Marka Araçlara Bahar Bakımı Yapılır?
Yetkili Bosch Car Service noktası Şahinler Otomotiv’de Peugeot, Seat, Audi, Citroën, Ford, Mercedes, Skoda, Volkswagen, BMW ve daha bir çok marka araçların bahar bakımlarını gerçekleştirmekteyiz. Marka ve model için bizimle iletişime geçin.
Bahar Bakımı Tüyoları Nelerdir?
Bahar bakımında; lastik değişimi, sıvı bileşenlerin ve filtrelerin değişimi kadar akü şarjı kontrolü ve cam sileceklerinin bakımının da dikkate alınması önemli bir detay olarak göze çarpmakta.
Araçlarda elektrik enerjisini depolayıp ilgili parçalara ulaştırmakla sorumlu akünün araç marş motorunun çalışmasında da önemli bir rolü vardır. Motorlu taşıtlarda bu denli kritik görevleri olan akünün ömrünü atılacak birkaç adımla uzatmak mümkün.
Motorun bir bölümü olan buji, değiştirilmeden sadece temizlikle düzeltilmektedir. Ancak temizlik işlemleri
Trafik kazaları oranları güne güne artmaktadır. Bu artışın en büyük sebebi güvenli sürüş konusunda bilgi sahibi olmayan araç sahiplerinin araç kullanmasıdır. Günümüzde basit gibi görünen takip mesafesine bile doğru düzgün bir şekilde riayet edilmemektedir. Bu anlamda takip mesafesinin öneminin kavranması gerekmektedir.
Motor yağı, motor içerisindeki hareketli parçaların ve motor yatağının temizliği konusunda çok önemli bir role sahiptir. Hava ve yakıt yoluyla araç motoru içerisine ulaşabilecek toz, kir ve benzeri kirletici partiküller motor aksamı üzerinde zararlı olabilecek tabakalar yaratarak sürtünmeyi artırır. Motor yağı bu kirletici tortul ve tabakaların motor performansını olumsuz yönde etkilemesine engel olur. Motor içerisinde sürtünme sonucu oluşabilecek aşındırmayı önleyen motor yağının periyodik şekilde değiştirilmesi motor performansı üzerinde doğrudan etkili olup, ileride yaş...